Home
Wij over onszelf
Assortiment
Belegde broodjes
Catering
Horeca
Recepten
Spaar systeem
Traiteur
Contact


U bent bezoeker nummer

 

 

De kazerie

 

 

 

 

 

 De Kazerie is veel meer dan kaas alleen. Naast een zeer bijzonder assortiment  Hollandse (boeren) kazen en zeer  uitgebreid buitenlandse kazen uit alle windstreken, vindt u verder bij ons allerlei heerlijkheden.

  

Hollandse kaas

 

 

 

 Bijna al onze Hollandse kazen worden geleverd door onze strategische partner Remeijn kaashandel,  in Kerkdriel.  Gesprekspartners Kees Remeijn en Peter Verweij zijn beide mannen die gepokt en gemazeld zijn in de wereld van  kaas, retail en de aanpak vanuit een ander perspectief zien en derhalve uitstekende sparringpartners zijn.

 Bij de Kazerie vindt u altijd een zeer uitgebreide selectie echte Hollandse boerenkazen. De boerenkazen zijn  zorgvuldig door ons gekozen en 2 maal per jaar worden deze kazen weer vergeleken met de kazen van andere boeren  waarna wij onze keuze opnieuw maken. Door dit proces kunnen wij de hoogste kwaliteit aan u blijven waarborgen.  Dat neemt echter niet weg dat ook de Noord Hollandse kazen ruim gesorteerd zijn.

 

 

Buitenlandsekaas       

 

 

 

 De term ‘buitenlandse kazen’ is wellicht een achterhaalde term, daar ook Nederlandse boeren steeds vaker luxe  producten maken zoals Brandrood van Michiel Cassuto, Petit Doruvael uit Montfoort, Lady’s blue uit Nooitgedacht en  Landgoed traditioneel Affinée uit Deurningen. Toch is het gros van de verkrijgbare luxe kazen afkomstig van buiten  onze grenzen. De Kazerie heeft een zeer ruim assortiment van buitenlandse kazen, waarvan vele door ons zelf worden  geselecteerd en gehaald in Parijs (Rungis International Marché), de grootste versmarkt van Europa.

 

 

Vleeswaren/charcuterie 

 

 

  

                                           

 

 

                                               

 

 

 In de loop der jaren is onze vleeswaren/charcuterie afdeling gestaag gegroeid. Begonnen met een kleine selectie van  de bekroonde vleeswaren van de gebroeders Coen en Bas Bood uit Aerdenhout en enkele Italiaanse heerlijkheden, nu  uitgegroeid tot een volwassen afdeling vol met bijzondere delicatessen voor op brood, toast of zo, bij de borrel. Ook is  er een aantrekkelijk palet van slagerij Frans Louman uit de Jordaan bij ons terug te vinden zoals het beroemde  pekelvlees, (gerookte) Amsterdamse ossenworsten en meer. Ook voor bijzondere Italiaanse, Spaanse (ja ook Pata  Negra!) en Duitse droge hammen bent u bij ons aan het juiste adres. Kom gewoon eens proeven, gezellig!

 

 

 Traiteur

 

 

 

 Sinds september 2012 wordt er ook fanatiek gekookt in de Kazerie. Dagelijks bereiden wij verse maaltijden, soepen,  hapjes, broodjes, soepen en meer in onze open keuken waardoor de winkel gevuld wordt met de lekkerste geuren en  ambachtelijk bereide lekernijen. Ook is het mogelijk om maatwerk vor u te bereiden, vraag ons naar de  mogelijkheden.

 

 Foto boven:

 Huisgemaakte vegetarische lasagna.

 

 

Noten en zo

 

 Foto boven:

 Onze nieuwste aanwinst de TESTA cashewnoot, uit Vietnam deze is geroosterd en gezouten. Doordat deze noot nog  zijn vlies bevat behoudt hij zijn vitaminen en andere gezonde eigenschappen.

 

 In de Kazerie vindt u een uitgebreid assortiment noten, zuidvruchten, Japanse mixen en speciale zoetwaren.
 In onze winkel branden wij zelf dagelijks verse noten. Deze noten worden in een speciale notenbar bewaard en weer  andere worden vanwege de versheid direct verpakt.

 Niet iedereen weet dat wij ook een selectie aan noten droog roosteren als 1 van de 2 zaken in Nederland! Het  voordeel van droog roosteren is dat er slechts hete lucht aan te pas komt dat de grens van 85 graden niet overstijgt.  Hierdoor blijven de goede eigenschappen van de eigen vetten van de noot bewaard opdat ze even gezond zijn als  rauwe noten, maar dan met een heerlijke smaak. Tevens worden de droog geroosterde noten niet met zout en/of  kruiden behandeld, dus echt puur natuur!

 

 

 

             Wijn, Champagne, Prosecco en Cava

 

 

 

 

 

 Bij De Kazerie kunt u terecht voor een kleine doch unieke wijn selectie. Van laag tot hoog segment, er is voor een  ieder en elke gelegenheid een mooie wijn te vinden. 

 Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in ons assortiment en planning van proeverijen? Schrijf  u hier in voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

 Delicatessen

 

 

 

 

 Foto hierboven: Huisgemaakte brie met truffel.

 

 

 

 

 Zoals we al eerder aangaven is De Kazerie is veel meer dan kaas alleen. Delicatessen heeft niet alleen een grote  plek  in ons hart, ook onze bestaande gasten komen regelmatig met verzoeken die we dan graag zoeken en bijna altijd  ook  vinden! Dit betekent dat ons assortiment met delicatessen constant in ontwikkeling is en er elke maand weer wel  nieuwe artikelen worden toegevoegd. Verder vindt u onder andere bij ons terug: 

 

  • Gehaktbrood van Saveurs uit Maastricht
  • Tapas balletjes en worstjes in diverse smaken, ook van Saveurs uit Maastricht
  • Zalige (biologische) olijfoliën
  • Tongstrelende (huisgemaakte) tapas, salades, sauzen, tapenades, olijven en grillworst
  • Ambachtelijke jam en confituren zonder geur, kleur en smaakstoffen.
  • Ruime selectie's mosterd en chutney.
  • Boeren: scharreleieren en (kruiden)boter.
     
  •  

 

  

Bonbons en chocola van Frank Visser

 

 De historie van Visser Chocolade begint in 1996.Frank Visser was toen eigenaar en kok van restaurant ‘De Dillegaard’  te Nuth. Voor zover mogelijk bereidde hij alles zelf, van amuse tot bonbon bij de koffie. Totdat hij in 1996 terecht    kwam bij een ambachtelijke chocolatier uit Amstelveen, Bart Appels van chocolaterie ‘Chez Pommes’. Samen met  Gerben, toen ook werkzaam in ‘De Dillegaard’ en sinds januari 2005 medevennoot van Visser Chocolade, ging hij op  weg naar Amstelveen. Daar werden zij door deze chocoladegoeroe geïnfecteerd met het cacaovirus. De geboorte van  Visser Chocolade was een feit!

 Hier boven de bereiding van de hazelnoot bonbons.

 Met trots heeft De Kazerie in augustus 2012 een zeer uitgebreide collectie van de lekkerste bonbons en chocolade in  het assortiment opgenomen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de seizoenen en wordt u meermaals verrast  door de bijzondere smaken en creaturen uit de hand van Frank Visser.

 

 

 Biologisch desembrood

 

 Twaalf jaar geleden vertrok Menno 't Hoen naar Frankrijk om daar de geheimen van echt Frans brood te leren kennen.  Hij wilde brood leren bakken zonder kleur- en smaakstoffen en zonder chemische trucjes. Na een professionele  bakkersopleiding in Rouen, ging hij werken bij Basil Kamir, één van de beste bakkers in Parijs. Daar leerde hij  desembroden bakken met op molenstenen gemalen biologisch meel, in een houtgestookte steenoven uit 1912. Hier  krijgt brood nog tijd om te rijzen, soms wel 24 uur lang, waardoor de van nature in het meel aanwezige aroma's de  kans krijgen zich volledig te ontwikkelen. Door het bakken op de stenen vloer van de oven krijgt het brood een  karakteristieke, dikke korst die niet alleen knapperig is maar het brood ook beschermt tegen uitdrogen.
 

 “Het is precies 11 jaar geleden dat ik met een mand vers gebakken broodjes de trappen van restaurant Parkheuvel in  Rotterdam op liep. Mijn hart bonsde in mijn keel. Dit was het moment van de waarheid. Nu zou de grote Cees Helder  zijn oordeel vellen over het brood waar ik in Parijs verliefd op was geworden. Dat ik nu zelf in Rotterdam had  gebakken. En dat beter was dan al het brood dat ik in Frankrijk had geproefd. Dat vind ik trouwens nog steeds" aldus  Menno.
 

 Onhandig duwde hij de zware glazen deur met mijn elleboog open. Boven aan de trappen ontmoette hij een  vriendelijke man, aan wie Menno vroeg of hij het brood dat Menno bij zich had in de keuken zou willen laten proeven.  Er verscheen een glimlach op zijn gezicht en hij zei dat zeker te zullen doen. Pas later ontdekte Menno dat deze  vriendelijke man Cees Helder zelf was.

 Herman den Blijker was makkelijker te herkennen. Zijn Saab Cabrio (toen nog) stond dubbel geparkeerd voor Foody’s  op de Nieuwe Binnenweg en Menno liep dapper naar binnen met een desembrood in zijn ene, en een stokbrood in zijn  andere hand. Herman en IJsbrandt vlogen op hem af en scheurden de broden bruut uit elkaar. Hun hoofden  verdwenen er zowat in en na de geur van de kruim te hebben opgesnoven, propten ze hun monden vol. Enkele  seconden later brulde Herman Menno's oor: “bwoe mij ur moaghen pfwintug”.
 

 Zo is het begonnen. Met twintig broden voor Herman.”

 In De Kazerie vindt u verschillende broden vanMenno terug:

  • Landbrood (Pain de Campagne)
  • Desem Naturel
  • Desem meergranen
  • Desembol met walnoot
  • Desembrood noot/rogge/rozijn
  • Rustiek stokbrood

 Ook kunt u het brood onafgebakken meenemen, het brood is dan wel 100% gaar, alleen de korst moet nog even  gekleurd en knapperig worden bij u thuis, dit gaat in slechts 10 minuten in een voorverwarmde oven.

                                                                                                   

Top